top of page

İzlenmesi Gereken 10 Shounen Anime

Benim tarafımdan hazırlanan bu "shounen anime" listesine özellikle uzun soluklu ve karakterle bağlantı kurabileceğiniz animeleri almaya çalıştım. Shounen'in ana özelliklerinden olan aksiyon ve maceranın yanında bu serilerde işlenen arkadaşlık, dostluk, fedakarlık ve kendini bulma-tanıma süreçleriyle karakterlerle birlikte büyüyeceğinizi ve onların tayfasında, takımında ya da ekibinde yer alacağınızı umuyorum. 

Ara
  • Yazarın fotoğrafıOnur Kenar

Boku no hero Academia

Güncelleme tarihi: 11 May 2019


Kendisi listedeki en yeni serilerden biri ama listeye girmesini hakkettiğini düşündüğüm Shounenlerden biri. 70’den fazla bölümü ve bir sinema filmi bulunan bu seri 2016 yılında yayınlanmaya başladı. Hala devam ediyor. Güncelde olanların yeni sezon için Eylül ayını beklemesi gerekecek. Animenin konusu herkesin bir çeşit gücü olduğu bir dünyada hiçbir gücü olmadan doğan Izuku Midoriya’nun hikayesini anlatıyor. Midoriya en güçlü kahraman olmak istiyor ama bu acımasız dünyada bunu yapabilmesinin yegane yolu güçlere sahip olması. Bundan sonraki süreçte onun nasıl en güçlü kahraman olacağını görüyoruz. Animenin jeneriğinde de hikaye böyle anlatılıyor.


"Bu benim nasıl en güçlü kahraman olduğumun hikayesi."


Klasik shounen türünün içerisinde gösterilebilecek bu seriyi farklı kılan çizimleri, işlenişi ve karakterin klasik shounen türünde alınan power-upların aksine gücünü öğrenebilmesi için zamana ihtiyacının olması.



28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Tokyo Ghoul

bottom of page