top of page

İzlenmesi Gereken 10 Shounen Anime

Benim tarafımdan hazırlanan bu "shounen anime" listesine özellikle uzun soluklu ve karakterle bağlantı kurabileceğiniz animeleri almaya çalıştım. Shounen'in ana özelliklerinden olan aksiyon ve maceranın yanında bu serilerde işlenen arkadaşlık, dostluk, fedakarlık ve kendini bulma-tanıma süreçleriyle karakterlerle birlikte büyüyeceğinizi ve onların tayfasında, takımında ya da ekibinde yer alacağınızı umuyorum. 

Ara
  • Yazarın fotoğrafıOnur Kenar

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Güncelleme tarihi: 11 May 2019


Bir başka kült anime serisi. Yan hikayeleri, filmleri, tekrar uyarlamaları ve live actionlarıyla kendini anime tarihine yazdıran bir anime serisi. 64 bölümden oluşan bu seride Elric kardeşlerin ölen annelerini geri döndürmek için yaptıkları büyünün ters gitmesi sonucu yaşadıklarını görüyoruz. Alponse Elric’in bedenini Edward Elric’ın ise sağ kolunu kaybetmesiyle sonuçlanan o büyük büyü kazası sonrası ikisi de büyü hakkında kimsenin bilmediği şeyler öğrenirler. Bu bilgilerle yapmak istedikleri şey ise Alponse'nun bedenini geri almak ve Edward'ın kolunu geri getirmek. Bu süreçte çeşitli mücadeleler veren kardeşleri görüyoruz. Kardeşlik bağlarının insana neler yaptırabileceğini, büyük fedakarlıkların anlamlarını ve hayatın acımasızlığını gördüğümüz bu seride aile bağlarının, hırsların ve umutların peşine düşeceksiniz.


Animenin temel prensibi eğer bir şeyi elde etmek istiyorsan eşit derecede bir şey feda etmen gerekir ve simyanın özü budur. Bu kardeşlerin bu süreçte neler feda ettiklerine çok şaşıracaksınız.



1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Tokyo Ghoul

bottom of page