top of page

İzlenmesi Gereken 10 Shounen Anime

Benim tarafımdan hazırlanan bu "shounen anime" listesine özellikle uzun soluklu ve karakterle bağlantı kurabileceğiniz animeleri almaya çalıştım. Shounen'in ana özelliklerinden olan aksiyon ve maceranın yanında bu serilerde işlenen arkadaşlık, dostluk, fedakarlık ve kendini bulma-tanıma süreçleriyle karakterlerle birlikte büyüyeceğinizi ve onların tayfasında, takımında ya da ekibinde yer alacağınızı umuyorum. 

Ara
  • Yazarın fotoğrafıOnur Kenar

Gintama

Güncelleme tarihi: 11 May 2019




Bu listedeki en farklı anime serisi olduğunu kabul etmek gerekir. Hikâye oldukça basit. Uzaylılar dünyayı istila ediyor. Samurayların kılıçlarını yasaklıyorlar. İnsanlar güçsüz, onlar güçlü. Buraya kadar her şey tamam sonrası ise aksiyon, komedi (hem de sonsuz), tarihi konular ve yeri geldiğinde kullanılan güzel arka metinli dram hikayeleri. Aslında içinde her şey var. Onu farklı kılan da bu. Bu seriyi izlemeniz için iyi bir anime kültürünüz olması gerekiyor çünkü karakterlerin yaptıkları espriler genelde diğer animelerle dalga geçmeye, onların özelliklerini kullanmaya yönelik. Bir şekilde kendilerini başka animelere yaslıyorlar ama bu demek değil ki özgün bir hikayesi yok. Çoğunluğu filler gibi gelen bu serinin hikayesi oldukça dolu ve işlenme şekliyle sizi fark ettirmeden alıyor. Onla birlikte gülüyorsunuz ama bir sahne sonra o komik boş vermiş yüz ifadesinin arkadaşları için yapabileceklerine şahit oluyorsunuz.


*Filler : Animenin manganın önüne geçtiği zaman manganın ona yetişebilmesi için yayıncı şirket tarafından kurgulanan bölümlerdir. Mangayla alakaları yoktur ve genelde hikaye akışını bozması istenmez. Tamamen doğaçlama bölümlerdir.





2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Tokyo Ghoul

bottom of page