top of page

İzlenmesi Gereken 10 Shounen Anime

Benim tarafımdan hazırlanan bu "shounen anime" listesine özellikle uzun soluklu ve karakterle bağlantı kurabileceğiniz animeleri almaya çalıştım. Shounen'in ana özelliklerinden olan aksiyon ve maceranın yanında bu serilerde işlenen arkadaşlık, dostluk, fedakarlık ve kendini bulma-tanıma süreçleriyle karakterlerle birlikte büyüyeceğinizi ve onların tayfasında, takımında ya da ekibinde yer alacağınızı umuyorum. 

Ara
  • Yazarın fotoğrafıOnur Kenar

One Piece

Güncelleme tarihi: 11 May 2019


1999 yılında gösterime giren One Piece halihazırda devam eden en eski animelerden birisi. 900’e yakın bölüm sayısına ulaşan, adına onlarca film çekilmiş yüzlerce sayfa manga yazılmış bir yapıt. Toei Animation tarafından yapımcılığı üstlenmiş anime Eiiçiro Oda tarafından çiziliyor ve kurgulanıyor. Korsanlar Kralının One Piece olarak nitelendirdiği hazinesini bulmak ve korsanlar kralı olmak için yola çıkan Monkey D. Luffy’nin yolcuğunu anlatan hikâyenin 900 bölümünün hiçbir kısmı sizi sıkmayacak.


Yolculuk sırasında ekibe katılacak her bir karaktere o kadar fazla bağlanacaksınız ki “Ah o gemide bende olsaydım..” diyeceksiniz. “Shounen” türünün bütün özelliklerini barındıran animenin karakterlerinin geçmişleri ve tayfanın birbirine olan güvenleri o kadar sarsıcı bir hale gelecek ki her bir kayboluşta kendinizi bir boşlukta hissedebilirsiniz. Anime tarihine geçen bölümlerden birinde Japonya sokaklarından kimsenin kalmadığını hatırlatmak isterim. Ayrıca bir dipnotta düşmem gerekiyor. One Piece’ten etkilenen bir korsan grubu Somali yakınlarında bir zamanlar demir attığı da bilinen bir şey. Ülkemizde bir dönem yasaklanan anime gerçek anlamda anime efsaneleri arasında bulunuyor.



3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Tokyo Ghoul

bottom of page